aboutus

About

Dupa terminarea unui curs de design interior de un an in Londra la British College of Interior Design am decis ca nu puteau lipsi din pregatirea mea creativitatea.eleganta si exuberanta stilului italian.Dupa cum stim cu totii practic din Italia pleaca majoritatea trendurilor in materie de design,fashion etc.Asa ca am decis sa urmez un alt curs de specializare de 6 luni in design interior la academia Insegno din Bologna ,un oras cu multa cultura,traditie si farmec.

Dupa terminarea studiilor mi-am deschis propriul meu studio de design in Bologna.Inceputul a fost destul de dificil dar cu munca,perseverenta si pasiune am reusit ca dupa 2 luni sa realizez primul proiect.

In decursul celor aproape trei ani petrecuti in Bologna am finalizat 14 proiecte,unele cu buget mai mic altele cu bugete importante.Dar,cum stim cu totii,cel mai bine e acasa iar dorul de casa m-a convins ca este timpul sa ma intorc in Romania.

 

Experienta acumulata imi permite acum sa abordez si cele mai complexe si pretentioase proiecte,gusturi,bugete si personalitati.Am pastrat contactele cu furnizori de mobila,corpuri de iluminat,anticariate etc din Italia,lucru care imi permite sa aduc piese care aici se vand cu adaos foarte mare,se gasesc foarte greu sau nici macar nu sunt pe piata.

 

In conceptul meu de design incerc mereu sa combin functionalitatea,stilul,luxul,rafinamentul si eleganta avand intotdeauna in centru personalitatea si exigentele clientului.

Din experienta am invatat ca nu conteaza intotdeauna trendul actual de design ci emotia,bucuria si starea de bine a familiei care locuieste in spatiul proiectat de designer.

Designul de interior este un factor major care contribuie la armonia unei familii,la zen-ul si jeau de vivre a abitantilor,practic de acasa pleci dimineata spre job incarcat de energie si acasa te intorci seara sa te relaxezi dupa o zi frenetica.Daca ceea ce te inconjoara nu iti da o senzatie de frumos,relaxare si pozitivitate atunci se pierde din energia,fericirea,relaxarea si armonia de care avem atata nevoie.

Amenajarea unei case este un proces destul de stresant,anevoios si reprezinta o investitie destul de importanta economic.Nu stii de unde sa incepi,nu stii ce te asteapta pe parcurs,nu stii rezultatul final.Este foarte posibil sa investesti o suma importanta de bani si timp (sa nu mai vorbesc de stress) in amenajarea casei tale si la sfarsit sa fii nemultumit,sa vezi ca viziunea ta de la inceput nu are nimic de a face cu cea finala.E ca si cum ai incerca sa iti repari masina singur,pierzi o zi intreaga,te murdaresti tot si la sfarsit constati ca masina tot are probleme si evident trebuie sa te duci cu ea la service.

De aceea eu consider ca e important ca intotdeauna o amenajare interioara sa fie urmarita si realizata de catre un profesionist care sa confere spatiului avantajul estetic,functional cat si avantaje economice importante clientului.Pentru ca un designer priceput stie sa gestioneze bugetul clientului,stie unde sa investeasca mai mult si unde sa economiseasca,stie unde sa gaseasca materiale de constructii,mobilele,accesoriile cu raportul calitate-pret optim,stie sa negocieze preturile cu furnizorii,stie sa organizeze santierul,stie sa supravegheze muncitorii,sa gestioneze comenzile,stie sa aleaga materialele,culorile,texturile,formele potrivite etc..Un designer priceput stie sa protejeze clientul de pierderi de timp si bani.

Eu intotdeauna caut sa stabilesc o relatie cat mai directa si cat mai transparenta cu clientul pentru a asigura o comunicare libera bazata pe sinceritate si incredere atat de utila pentru amandoi.

 

Cativa dintre clientii italieni mi-au lasat si feedbackuri pozitive,le puteti vedea accesand linkul https://www.prontopro.it/pro/giointerni-interior-design-studio#information

 

Dispun de propria mea echipa de muncitori calificati,colaborez cu furnizori,fabricanti de mobila si canapele de top din Bucuresti lucruri care contribuie foarte mult la succesul unui proiect.Va multumesc pt timpul acordat si va astept sa colaboram.

 

Cu stima,

Ionut Dumitrescu